En film om at gøre det rigtige

4.0
Det her er én af den slags film, som kun kunne være lavet i Skandinavien. "Efter brylluppet" handler om lederen af et indisk børnehjem, som rejser hjem til Danmark for at møde en rigmand, der tilbyder at løse hjemmets økonomiske problemer. Da han alligevel er der, bliver han inviteret med til rigmandens datters bryllup - hvor det så viser sig, at bruden måske i virkeligheden er datter af manden fra børnehjemmet.

Susanne Bier og Anders Thomas Jensen har udtænkt et ekstremt konstrueret plot for at kunne fortælle en historie om nære menneskelige relationer. Når filmen alligevel fungerer, skyldes det især Biers skarpe instruktion, der giver skuespillerne plads og hjælper dem ved at formidle mange små detaljer i deres spil. Bier har et helt fantastisk øje for, hvordan mennesker udtrykker sig og reagerer i pressede situationer - og det gør filmen engagerende og troværdig trods det stærkt fortænkte plot.

Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre, fordi skuespillerne også præsterer. For det gør de - først og fremmest Rolf Lassgård, der er formidabel som rigmanden. Stine Fischer Christensen er også stærk som datteren, mens Sidse Babett Knudsen glider flot over i en mere moden rolle som rigmandens kone. Det er ikke normalt at se Mads Mikkelsen blive henvist til at spille fjerde hjul i en dansk film, men det sker her (hvor han spiller manden fra børnehjemmet).

Glimrende drama om nære menneskelige relationer og værdier. Og det er i øvrigt rart at se en dansk film, hvor rige mennesker ikke pr. definition er onde.
Efter brylluppet