Filmisk performancekunst

4.0
Den amerikanske performancekunstner Miranda July er kvinden bag denne film, for hun har skrevet, instrueret og spiller selv hovedrollen. Handlingen fletter en håndfuld små forløb sammen, hvor det centrale er forelskelsen mellem en videokunstner (July) og en skosælger (en velspillende John Hawkes).

"Me and You and Everyone We Know" er fyldt med bizarre optrin og sære personer, som alle er trukket ud af en helt almindelig hverdag. Pointen synes at være, at vi alle sammen er noget særligt (et kunstværk?), og at man skal huske at se livet med åbne (barnlige) øjne for at forstå det. Det er en sympatisk, varm film med en herligt skæv, grænseoverskridende humor - som ind imellem nærmer sig noget fra "American Beauty".

Derudover er det bemærkelsesværdigt, hvor godt de medvirkende børn og unge spiller. Især Brandon Ratcliff som skosælgerens yngste søn er helt forrygende.

Samlet set synes jeg, den er lidt for fragmenteret og rækker i for mange retninger, som den ikke får bundet godt nok sammen igen. Måske er det performancekunstneren, der skinner igennem dér - som hun i øvrigt også gør i den elegante sammensmeltning af billeder og musik i flere passager. Men den er absolut værd at se, hvis man vil se noget amerikansk, der slet ikke er mainstream.
Me and You and Everyone We Know