Leaving Wichita

3.0
Det her er nok alligevel den mindst julede julefilm, jeg har set. "The Ice Harvest" er et mix af film noir og sort komedie om en mafia-advokat, der juleaften stjæler to millioner dollars fra sin boss og forsøger at komme ud af Wichita sammen med en ven.

Setuppet er fint - det meste af filmen er i dyster belysning, fordi den foregår julenat i en by ramt af isslag, og en stor del af scenerne udspiller sig i Wichitas stripbarer. Plottet er ren noir, hvor alle medvirkende er moralsk ude at svømme. John Cusack er fint valgt i hovedrollen, Connie Nielsen er god som stripbar-ejende femme fatale (og en tydelig Lauren Bacall-klon), og Billy Bob Thornton, Randy Quaid og Oliver Platt gør det glimrende i tre store biroller.

Men på trods af de mange gode ting kommer "The Ice Harvest" ikke helt op at ringe. Der er lidt for mange noir-klicheer i et lidt for forudsigeligt plot, og selv om der er mange underholdende scener, er det samlede indtryk temmelig ujævnt. Harold Ramis har instrueret og burde vist have holdt tøjlerne en anelse strammere. Men den kan sagtens gå på dvd, hvis man har lyst til uforpligtende underholdning.
The Ice Harvest