Hvorfor går du...?

5.0
Når der ikke står blodige splatter film i form af Creepshow, Children Of The Corn eller Pet Cemetary, viser Stephen King os gang på gang, at han er i stand til at skrue en god og skræmmende thriller sammen i form af blandt The Shining, Secret Window og så denne uhyre spændende omgang gidseltagning. Med The Shawshank Redemption, Stand By Me og The Green Mile beviser han da også at dødseriøse dramaer er noget han mestre.

Den succesfulde forfatter Paul Sheldon vågner op i et hus oppe i bjergene. Han er kørt galt i en snestorm, og er blevet fundet af den tilsyndeladende søde og venlige Annie Wilkes. Hun fortæller ham at på grund af snestormen er alt forbindelse til de omkringliggende byer dødt, så han bliver nødt til at blive hos hende. Men Annie Wilkes er ikke hvilken som helst, hun er nemlig Paul's aller største fan, og hun har ikke i sinde at Paul skal forlade hende lige forløbig.

Som sagt tidligere er Misery en noget nær mesterlig thriller. Meget enkelt bygget op, men det forhindre ikke filmen i at blive stor oplevelse, der både på et psykisk og fysisk plan skræmmer én fra vid og sans. Yderst velskrevet er den også, dialogen mellem Paul og Annie er overraskende god.

Soilers start:

Nogle uforglemmelige scener skal også medregnes. Hvem kan glemme scenen hvor Annie vælger at uskadeliggøre Paul's fødder, for hun kan jo ikke have at han stikker af eller noget. Eller scenen hvor Annie finder ud af at Paul har valgt at dræbe Misery i sin nye bog, og hun får et mindre aggresivt anfald.

Spoilers slut.

Misery er virkelig en effektiv thriller med en helt igennem psykotisk og utilregnelig Kathy Bates, og en habil James Caan.
Misery