Hvilken sommerfugleeffekt ?

2.0
Jeg kan godt lide film med flere handlingsforløb, der krydser hinanden undervejs, men det fungerer bare ikke i denne film. De to stjerne skyldes alene skuespilspræstationerne og de mange flotte billder. Småhistorierne har for lidt at byde på, specielt historien om de to amerikanere går nærmest i stå, og historien om den japanske teenager falder uden for, og jeg blev ikke rigtig grebet af hendes problemer, og koblingen til episoden i Marokko er også en anelse tynd. Og værst af alt er der flere steder hvor jeg tænkte at sådan ville personerne ikke reagere ude i den virkelige verden.

! HVIS IKKE DU HAR SET FILMEN SKAL DU IKKE LÆSE FØLGENDE !

For det første er det fuldstændig urealistisk at politiet forsøger at dræbe faderen og hans to sønner da de flygter, politiet tror jo på det tidspunkt at de er terrorister, og hvis de bare plaffede dem ned ville de jo aldrig finde ud af hvem bagmændene var.
Det virker heller ikke troværdigt at beboerne i den landsby hvor turisterne er strandet, ikke er mere imødekommende og ikke gør noget for at overbevise de andre turister der vil ud af byen, om at der ikke er nogen terrorister i området og at det derfor ikke er nødvendigt at efterlade den sårede kvinde. Jeg har selv været i marokko adskillige gange og folk er hverken særlig islamistiske eller antiamerikanske.
Og så er der den mexicanske barnepige, burde hun ikke vide efter 16 år i USA, at det kunne være ret så problematisk at rejse ud af landet med to hvide børn og uden en tilladelse fra forældrene ?.

Godt jeg ikke så den i biografen.
Babel