Flad julefilm

2.0
Typisk amerikansk julefilm med et par mindre twists. Den handler om en kvindelig kontrolfreak, der møder sin kærestes familie for første gang i julen.

Filmens tynde konflikt ligger i mødet mellem den på overfladen frisindede familie, som i virkeligheden er superkritiske over for folk, der ikke er som dem selv - og så den nytilkomne kæreste, som åbenlyst har brug for at slappe af og være mindre uptight. Derfra udvikler det sig temmelig forudsigeligt i en film, der ikke er sjov nok til at være komedie, ikke har nerve nok til at være drama og ikke er romantisk nok til at være love story.

Egentlig drejer handlingen mod slutningen i nogle retninger, som ikke er typiske for den slags amerikanske film. Men det skjuler ikke, at forfatter-instruktør Thomas Bezucha er startet med et usammenhængende og ringe manuskript. Som han efter mening heller ikke har instrueret særligt godt.

Når "The Family Stone" alligevel er marginalt spiselig, skyldes det udelukkende skuespillerne. Sarah Jessica Parker får som den sippede kæreste vist, at hun er en god skuespiller - men det er mod hårde odds, for hendes karakters udvikling er simpelt hen utroværdig. Omkring sig har hun bl.a. Dermot Mulroney, Luke Wilson, Diane Keaton, Craig T. Nelson, Claire Danes og Rachel McAdams - glimrende skuespillere, der alle spiller solidt. Men jeg forstår ikke helt, hvordan så mange gode navne har ladet sig lokke med i denne her.
The Family Stone