Sikke noget rod

2.0
John Singleton har instrueret denne besynderlige blanding af seriøs ungdomsfilm og actionkomedie. En flink gammel dame bliver skudt, og hendes fire adoptivsønner med forskellig suspekt baggrund vender hjem til begravelsen og beslutter sig derefter for at finde morderen.

Det minder ganske meget om John Wayne-filmen "The Sons of Katie Elder", bortset fra at handlingen er transmogriffet ind i Detroits værste kvarterer i nutiden. Men denne udgave skifter fra det drivende sentimentale til hårdkogt action på en måde, så jeg i hvert fald havde svært ved at finde ud af, hvad filmen egentlig gik ud på.

Det var ellers en film, jeg gerne ville have kunnet lide. Der er nogle fine ting i valget af Detroit som baggrund og historien med de fire rødder. Der er en glimrende original biljagt i glatføre, og actionscenerne er ganske gode. Singleton tilfører en 'sort' fornemmelse. Mark Wahlberg er fin som den værste bror. Men intet af det ændrer ved, at filmen er noget rod med alt for mange sære spring og for meget dårlig machostil.
Four Brothers