Det skumle Jylland

3.0
Anderledes dansk thriller om Nikolaj Lie Kaas, der får mistanke om, at det måske ikke var selvmord, da hans hjerneskadede søster blev fundet med overskårne håndled på sin bryllupsnat. Tingene spidser for alvor til, da han finder sin svoger i Jylland og opdager, at svogeren er ved at gifte sig med en ny handicappet pige.

Nicolas Bro er glimrende som svogeren med psykopatiske træk. Sammen med en ekstremt flot, dyster billedside af Rasmus Videbæk holder Bro spændingen ved lige et langt stykke ad vejen. Men "Mørke" blev i længden for langtrukken til min smag, ikke mindst fordi plottet ender i temmelig forudsigelig thriller.

Det kan også have noget at gøre med, at Lie Kaas' karakter er lettere utroværdig. Faktisk lidt irriterende i al sin selvmedlidenhed, men først og fremmest synes jeg ikke, der er nogen linje i, hvordan han reagerer undervejs.

Der er mange glimrende detaljer, og der er hentet god stemning i det mørke, skumle Jylland. Men instruktør Jannik Johansen burde lige have strammet filmen en anelse og tilført et par ekstra overraskelser.
Mørke