På sporet af den tabte kærlighed

4.0
Typisk Jim Jarmusch-film med Bill Murray i en stor hovedrolle som en midaldrende eks-Casanova, der egentlig ser ud til at have opgivet livet. Men han bliver vækket en anelse til live, da han en dag får et anonymt brev, der fortæller, at han har en søn med én af sine gamle kærester.

Modstræbende begiver han sig ud på en rejse for at finde de fire kvinder, som kunne være moderen. Og det er gennem møderne med de fire, at man får et elegant portræt af hovedpersonen, som bevæger sig igennem hele historien med det udtryksløse ansigt, som ingen kan bedre end Murray.

De fire kvinder er endt vidt forskellige steder, og alene det er en fantastisk tanke - hvordan små valg i fortiden har sendt dem på så forskellige baner i livet. Alle fire spiller stærkt i deres små vignetter, især Sharon Stone og Tilda Swinton. Men også Jessica Lange og Frances Conroy er fint valgt til rollerne.

"Broken Flowers" er en film i langsomt, pulserende tempo med alle de karakteristiske Jarmusch-træk. Lange stemningsklip, dvælen ved detaljer, halvt udtalte samtaler og personer, der virker, som om de er kommet ud af sync med verden. Som altid understreget gennem den ensomme rejse.

Men filmen mangler også en forløsning. Historien er virkelig noget af det mindst forløste, jeg har set. Det er ikke er skidt i sig selv, men jeg sad med en følelse af, at Jarmusch legede med mig som tilskuer, fordi han selv er så glad for detaljen frem for helheden. Detaljerne er så til gengæld rigtig fine - og Bill Murray er Bill Murray i topform.
Broken Flowers