Langtfra perfekt

1.0
En værre gang rod er, hvad denne thriller er. Den handler kort fortalt om en journalist, der går undercover for at forsøge at forføre og afsløre den reklamemogul, hun tror har dræbt hendes veninde. Jeg tror, "Perfect Stranger" er startet som en o.k. idé om en film, der skulle levere et dobbelt-punch ved på den ene side at fortælle, at der foregår noget skummelt under overfladen hos de fleste, og på den anden side vise, at ingen slipper uset af sted med det. En slags "viden korrumperer"-historie.

Det er selvfølgelig set før, men kunne godt være blevet til en god film. Men så var der nogen, der begyndte at hælde ekstra effekter på. 'Vi skal da også lige have en fræk sexscene med Halle Berry, ikke? ... og en stalker ... og noget incest!' Og dermed bliver plottet fuldstændig utroværdigt og fortænkt - også selv om det hænger sammen i teorien. Det hjælper heller ikke, at instruktør James Foley forsøger at etablere et visuelt tema med øjet som symbol, uden at det for alvor bliver kædet sammen med resten af filmen. For den sjasker rundt i stil og tone, præget af dårligt skuespil og stor mangel på spænding.

Halle Berry er ikke god i hovedrollen, som hun overspiller med en alt for aggressiv kant - om end det egentlig er interessant nok, at filmen arbejder med en grundlæggende set usympatisk hovedperson. Men Berrys spilen øjnene op og flagren med næseborene bliver lidt ensformigt i længden. Og stakkels Bruce Willis har nærmest intet at arbejde med som reklamemogulen. Han virker ret fraværende i en film, som også hopper underligt i sin visuelle stil, selv om meget af den er lavet med lækkert production design.

James Foley startede egentlig sin karriere med at lave nogle fine dramaer og thrillers. Men i de senere år er det gået ned ad bakke for ham - den her er i hvert fald en usammenhængende gang crap.
Perfect Stranger