Dansk gys!

5.0
Cecilie har haft det skidt, og været på antipsykotisk medicin. Hun er erklæret rask, men da hun og hendes mand flytter til et hus på provinsen, begynder Cecilie at få mystiske flashbacks. Hun ser hele tiden en ung pige, og uhyggelige scenarier. Enten er hun blevet sindssyg igen, eller også er der nogle der hjemsøger hende.

Jeg var blæst, da jeg kom ud af biografen. Denne film er et mesterværk i dansk filmhistorie. Den er ret dyster, men det er for at give hele stemningen et tak opad. Der er ikke noget splatter overhovedet over den, og det er en rigtig god ting. Alle spiller fortræffeligt i denne film! Det er somom man selv er blandt personerne. Det psykologiske holder også hele vejen igennem, hvor man bare tænker: "Wow! Hold da helt op!".
Helt fra starten af, er spændingskurven i top. Den suger simpelthen én ind i universet, og blandingen af atmosfæren og det utroligt gode skuespil, giver både én chok, men har også en utroligt virkning af at man er "Med". Jeg vil også lige sige, at "Blandingen" mellem to "tider" er ufatteligt godt mixet sammen.
Alle pengene værd!

-- Kamera: Rigtigt gode close-ups på personerne, og utrolig god kameraføring, der giver den perfekte følelse. (9/10)
-- Skuespil: Fortrineligt skuespil af ALLE skuespillere. Ingen "missere". (10/10)
-- Effekter: Rigtigt flotte gysereffekter, og utrolig god film-grading! (9/10)
-- Historie: Hvad kan jeg sige? Holder hele vejen igennem, og kunne ikke se nogle clichéer overhovedet. Bevares, kan være man har set noget lignende i en Hollywood film, men ikke noget der er fuldkommen kopieret. Dog er der egentligt ikke så meget at snakke og tænke over bagefter, hvilket både kan være et plus og et minus. Jeg gemmer nogle point, til hvis der skulle komme én til dansk gyser, der måske endda er bedre. (8/10)
-- Scenesættelse: Rigtigt flotte scener, og utrolig god skildning mellem 19'erne og vores tidsdato. (9/10)
-- Lyd: Ufatteligt god in-movie musik og lydeffeker! Giver hele filmen flere takker opad! (10/10)
-- Alt i Alt: En af de bedste danske film, jeg nogen sinde har set. Cecilie er et mesterværk i dansk filmhistorie, og forstår ikke, at den ikke har fået bedre anmeldelser. Jeg håber i alt fald at Nikolaj Arcel & Hans F. Wullenweber igen prøver sig med en gyser i fremtiden. De begge kan i alt fald være helt sikre på, at jeg sidder på bedste række i biografen. (9/10). (HER: 5/6)
Cecilie