God, men ikke på højde med tidligere

4.0
Den skal have 4/6.

Underholdende, bestemt, men ikke nær så god som de andre i serien. Med 3 som den bedste - 1'eren meget tæt på og 2'eren var mindst en tak under 1 og 3 - dog var alle bedre end den nye.

Historien er ikke nær så godt skruet sammen og de sætter for meget usandsynlig aktion ind på bekostning af en god historie - gid det havde været omvendt som vi især så i 3'eren.



Halv-spoiler
Bygninger bliver sprængt fuldstændig til småstykker. Tilfældigvis rammer det ikke vores hovedpersoner samt en helikopter som står helt intakt lige til afbenyttelse.. Bruce falder ned fra en bro og et fly uden at tage nogen som helst skade - hans lastbil bliver sprængt til noget der ligner småstykker af et jagerfly - men underligt nok kan Bruce åbenbart sidde næsten uanfægtet i sit førehus selv om taget og resten af lastbilen nærmest er væk - fuldstændig hen i vejret. Nå ja, og så får Bruce en bil til at køre op af en stolpe så den fælder en helikopter - YES, det kan nemlig lade sig gøre. Gid de ikke havde kammet over i aktionscenerne.

Die Hard skal køre på grænsen og også lige over - men det her er ikke lige over eller lidt mere. Det er MEGET over - læs for meget.
Det værste er dog at der fokuseres langt mere på en masse aktion-scener på bekostning af et godt plot. En film skal først og fremmest være en rigtig god historie med godt skuespil krydret med aktion. Synes jeg de glemmer.
Filmen er på ingen måder dårlig - jeg giver den som skrevet 4/6 - den kan bare ikke hamle op med de andre.


Die Hard 4.0