Langtrukken Bay-film

2.0
Michael Bay. 'Nuff said.

Forbrugeroplysning: Hele plottet bliver serveret i traileren ... Denne sci-fi-thriller er en slags krydsning mellem "The Matrix" og "Coma" - og det er egentlig fint nok. Problemet er bare, at den indre logik halter mere og mere, efterhånden som filmen skrider frem. Og ikke mindst, at Bay udpensler plottet ved først at lade alt skinne tydeligt igennem - og derefter kommer én af hovedpersonerne så og forklarer det til dem, der ikke fattede det i første omgang. Det får filmen til at virke uhyggeligt langsom - og så kommer der lige nogle actionscener.

Visuelt er "The Island" til gengæld rigtig fin. Godt fotograferet og klippet og en stilfuld nærfremtidsvision. Man kan undre sig over, at fremtidsmenneskene kører rundt i svævende tog, når deres politi stadig har nutidige cruisers ... men whatever, det virker. Bay er klart på hjemmebane i actiondelen, og der er især en mægtig fin biljagt.

I hovedrollerne er Ewan McGregor og Scarlett Johansson sådan set meget godt valgt, men jeg sad alligevel og tænkte, at de spilder deres talent her. Sean Bean er også en ganske fin skurk, men bliver dog voldsomt angrebet af den haltende indre logik til sidst.

Først og fremmest var det dog dræbende at sidde igennem 136 minutter, der føltes som en helaftensfilm. Michael Bay er bestemt en glimrende actioninstruktør. Hvis han havde samme dynamik som historiefortæller, ville han lave væsentligt bedre film.
The Island