Havde forventet mere

4.0
Starter godt og udvikler sig også fint i starten. Det er en fin idé, men jeg havde dog forventet meget mere når den begynder at tiltage og man tænker på dens fantastiske ry.

Syntes ikke den er effektiv som en gyser - der fejler den - den skræmmer slet ikke i samme grad som mange af Hitchcocks andre film.

Sidder mere og tænker på hvor dumme de er. De lukker en hel flok børn ud netop når der sidder en stor flok fugle - så vent dog lidt. De forsegler ikke huset ordentligt - de skulle også have nøjes med at forsejle en mindre del af den mest sikre del af huset - og når vores kvindelige hovedperson bliver angrebet er det lidt tåbeligt sat op (hun kan høre fuglene derinde og ved hvor farlige de er - alligevel går hun ind og smækker så døren lidt klodset og ved et uheld på den forkerte side - hun kunne have løbet ud og lukket døren og have nøjes med at få en masse hak i nakken. Det skal nok forestille at hun går i panik, men det virker ikke troværdigt - scenen er simpelt hen ikke godt nok sat op. Hun ser heller ikke skadet nok ud til at hun absolut må på hospitalet.

Der er dog nogle gode set ups - som kragerne der sidder på stativet og ser meget mere skræmmende ud end hvis de havde siddet på så mange andre måder. Endvidere andre gode set ups og virkemidler. Men ikke gode nok til at gøre filmen virkelig effektiv. Jeg sad ikke på noget tidspunkt og gyste.

Konklusion:
En god opbygning som desværre fejler når den skal tiltage og bliver derfor aldrig en rigtig effektiv gyser. Dog værd at se alligevel.
Fuglene