O.k. ørkenvandring

3.0
Jeg var positivt overrasket. Jeg forventede heller ingenting, og så er det jo nemt at være semi-tilfreds med en useriøs film, der faktisk underholder ganske godt det meste af vejen.

"Sahara" er action-adventure med et glimt i øjet. Plottet drejer sig om nogle professionelle skattejægere, der leder efter en ironclad fra Den Amerikanske Borgerkrig ... i Sahara. Og så får vi lige en pestepidemi og en ond diktator oveni. Med andre ord er det så fjollet, at man bare skal læne sig tilbage og blive underholdt.

Matthew McConaughey er overraskende god som solbrændt, muskelsvulmende actionhelt, og Steve Zahn formår at være morsom som hans comic sidekick. Der er også en fin birolle til William H. Macy som deres chef, men til gengæld er Penélope Cruz irriterende som stædig WHO-læge på jagt efter pesten.

Når den alligevel ikke holder helt, skyldes det for mange darlings og oversmarte forsøg på one-liners. Nogle af filmens darlings er fine, for eksempel holder slutkampen mod de onde skurke ganske godt på sin egen totalt tåbelige måde. Der er bare lige lidt for meget fjolleri og for mange ligegyldige scener. Men altså ... jeg følte aldrig trang til at udvandre.
Sahara