- Toy Story -

4.0
Så oprandt dagen endelig hvor de tunge robotter under fællesbetegnelsen Transformers så dagens lys i en live-action blockbuster. Actionmanden Michael Bay har instrueret, mens hr. Spielberg har produceret, og det har vist sig at være en fin cocktail, da Spielberg tilfører en lune, selvironi og humor, som Bay aldrig har mestret, alt imens Bay selv gør hvad han gør bedst – smadrer det hele!

Plottet er tyndt, og selvom det er forventeligt, så tager den her godt nok prisen. Man mærker tydeligt, at det her er en film, der kun har en mission – at sprænge alt og alle i luften. Filmen er så overskruet, overgearet og overdrevet, at det faktisk er lidt skægt. Kan man slå hjernen fra, så får man underholdning af den mest tempofyldte og hæsblæsende slags. Dog ikke den bedste. Bay har, om end muligt, fundet sit hidtil tungeste skyts frem, og det har selvfølgelig medført en kolossalt medrivende og flot actionfilm, men man føler også lidt, at det bliver for meget af det gode i filmens sidste halve time. En imponerende bedrift rent visuelt og effektmæssigt, jovist, men legen er bare ikke så sjov, når man forvirret prøver at finde ud af hvem der er de gode, og hvem der er de onde i det MTV-klippede miskmask.

Når det så er sagt, så har filmen mange plusser, som ikke er til at komme udenom. Særligt humoren er i top, hvor Bay overrasker positivt med en selvironisk distance (man troede ikke det var muligt!), og ”de gode” robotter er overraskende sjove og dynamiske. Bedst i en utrolig morsom scene i en parcelhushave, hvor vores unge hovedperson forsøger at skjule de kæmpe væsener for sine forældre. Her giver Shia LaBeouf i hovedrollen prøver på sit humoristiske talent – en rolle som han i øvrigt mestrer til perfektion.

Hvis man ikke tager løjerne alt for alvorligt, så er ”Transformers” en særdeles underholdende måde at tilbringe to en halv time på. Bay burde droppe sin heltepatos noget oftere, for når han smider seriøsitetsuniformen, kommer legebarnet for alvor op i ham, og det er i sandhed en fornøjelse at overvære. Fire store herfra.
Transformers