Forrygende Sommerunderholdning

5.0
John McClane er tilbage for fuld udblæsning i denne fjerde Die Hard actionbasker!

Denne her gang gælder det en terrorgruppe hvis mål det er at lægge USA i ruiner, uheldigvis er McClane igen igen på det helt forkerte sted på det rigtige tidspunkt, og sammen med hackeren Matt (Justin Long) må han endnu engang bevise at man ikke slipper ustraffet for at rode rundt med USA.

Da Die Hard serien er blandt en af de bedste actionserier igennem tider var jeg yderst spændt på denne 4'er men samtidig tænkte jeg mon på om den gode John McClane ikke var blevet for slidt efter de 12 år i Twentieth Century Fox' arkiver, men det er han bestemt ikkke, snarere tværtimod!

John McClane er tilbage med alt hvad der hører til af flabethed, sindssyge og sidst men ikke mindst: Et stort bankende løvehjerte! Han bliver banket, skudt, og kastet igennem bygninger men intet kan stoppe ham!

Die Hard 4 er et godt eksempel på hvorledes man skaber en stor Hollywood actionprodduktion, hvor flot icenesatte actionscener og øresønderrivende ekslosioner samt bad-ass attitude er i højsædet, og det er så skønnt at se et af sin barndoms store actionhelte blive vakt til live med så stor stil og flair for genren!

Men på trods af alt dette, synes jeg dog at Die Hard 4 aldrig helt føltes som en "rigtig" Die Hard film, det skyldes nok mest fraværet af bandeord og blodsprøjt som jeg altid har forbundet med Die Hard film, men alligevel formår filmen nogle gange at bringe minderne tilbage på de første film f.eks. en scene hvor en letbenet og springende fjende møder sit endeligt på en yderst ubehagelig måde! Så Die Hard 4 er bestemt iklke et ringe tillæg til denne i forvejen fuldstændig blændende triliogi.

Bruce Willis er endnu engang ultra cool som John McClane og Justin Long er god som hans hacker-følgesvend, men skurken Thomas Gabriel er i Timothy Olyphants skikkelse blevet den ringeste skurk serien endnu har set, ved godt at man ikke skal prøve at sammenligne med Hans Gruber (han bliver ALDRIG vippet af pinden som den fedeste Die Hard skurk) men Olyphants præstation manglede en del mere kant og sindssyge.

Die Hard 4 er et actionbrag, af en kaliber man ikke ser særligt tit. 5 klokkeklare stjerner!

Die Hard 4.0