The Big Brawl

3.0
Kung-fu har fået en fortjent renæssance på film i det seneste årti - først i "The Matrix" og alle efteraberne, senere med højæstetiske film som "Tiger i spring, drage i skjul" og "Hero". Det er film, der viser den hongkongske kung-fu-stil, når den er allerbedst og mest elegant. "Kung Fu Hustle" er et eksempel på en anden hovedretning i hongkongsk film - den totalt fjollede actionkomedie.

Stephen Chow har skrevet, instrueret og spiller selv hovedrollen i en typisk gangster/kung-fu-crossover, hvor en bande gangstere ser sig gale på en lille boligblok, der trodser deres regime. Boligblokken viser sig at huse intet mindre end fem kung-fu-mestre i forklædning, og dermed er plottet blot en undskyldning for en masse kampe i højt tempo, efterhånden som gangsterne sætter farligere og farligere lejemordere på sagen.

Den visuelle side af "Kung Fu Hustle" er opfindsom og mange steder rigtig fed. Koreografierne er lavet af berømte Yuen Wo-Ping, og flere af karaktererne har fantastiske evner, der nærmest gør det her til en superheltefilm. Især de forskellige lejemordere er herlige.

Desværre er filmen også typisk hongkongsk, ved at humoren og skuespillet er ekstremt plat, plottet er tåbeligt, og der er klistret en ligegyldig romantic interest på helten. Det er dårligere end de gamle Jackie Chan-film, og referencerne til Bruce Lee hjælper ikke. Jeg har set gode film af denne type, men jeg synes, "Kung Fu Hustle" er for plat og usammenhængende - selv i genren, og selv om der er godt gang i actionscenerne.
Kung Fu Hustle