Not More Than Meets The Eye

5.0
Michael Bays filmatisering af det nostalgiske legetøj indeholder alt det en ægte Bay-film skal indeholde.

De onde robotter Decepticons kommer til Jorden hvor de mener at et ældgammelt relikvie er landet, re relikvie der kan give dem magten i universet, men heldigvis er de gode robotter med Octimus Prime i hælene på dem og Jorden vil snart være vidne til et gigantisk slag mellem de stridende robotracer.

Transformers er bragende flot lavet, og når filmen først kommer op i omdrejninger tager spændingen ikke af mange sekunder ad gangen, og det hele er lavet med Bays professionelle og legesyge opskrift på at sprænge så meget i luften på mindst tid med øredøvende rockmusik og en lidt for storladen score i baggrunden, men også de stort opsatte nærkampe lader heller ikke noget tilbage og ønske og jeg overgav mig fuldstændig til filmens tåbelige og helt igennem uimodståelige univers. Actionscenerne er simpelthen så stilfuldt og professionelt lavet med så stort visuelt overskud at man nærmes transformeres til 6-årig igen, det er virkelighedsflugt med stort V.

Oven i dette er der et massivt opbud af små komiske og ironiske øjeblikke, som da f.eks. en teenage-nørd løber rundt med sin kamera mobil og påstår at den nyfaldne meteor på hans græsplane er 10.000 gange federe lavet end i Bays egen Armageddon. Med andre ord: Det hele er lavet med det glimt i øjet og bærer ikke et for stort budskab, som en sommer actionbasker ikke kan fremføre ordentligt uden at det bliver pinligt (som jeg synes er tilfældet i nogle af Bays andre film) men dog kan vi ikke slippe for en smule moralprædiken henimod slutningen som måske tangerer til det let pinlige, men krydser aldrig grænsen! Befriende.

På skuespillersiden gør Shia LeBeouf et hæderligt stykke arbejde som drengen der bliver involveret i robotternes kamp, og Megan Fox er en sand action-godte som hans ufrivvilige følgesvend! Derudover er der mange små overraskelser i birollerne hvor bl.a. Jon Voight, John Turtorro, Bernie Mac og Anthony Anderson viser deres ansigter.

Sammen med Die Hard 4 er Transformers (indtil videre) de to bedste action blockbusters i år, det er i hvert lang tid siden der har været to film så underholdende på så kort tid.

Indløs billet pronto!


Transformers