Superman? Go home!

6.0
Genial debut af instruktøren Kinka Usher, som indtil videre er hans første og eneste film. Hvis man er til mere eller mindre plat humor, fantastiske one-liners og nogen alt for langt ude karakterer, til at man kan tage dem seriøst, er dette en film der SKAL ses! Dette er såre simpelt det bedste der er blevet spyttet ud af hollywoods pengegnaskende mund af komedier i sen-halvfemserne.

Den handler om det noget suspekte superhelte-crew bestående af Mr. furious (Stiller) der, ifølge eget udsagn, bliver helt ustyrlig hvis først hans lunte tændes, The shoveler (Macy) som er en udbrændt familiefar, som dog har en fantastisk evne til skovle, The bowler (Garofalo) der nedslagter fjenden i ved at kyle hendes bowlingkugle, hvori hendes fars kranie ligger, efter denne, Invisble boy (Mitchell) der har en specielle evne at være i stand til at gøre sig usynlig - ganske vist under den forudsætning at ingen kigger, The spleen (Reubens) der som lille blev forbandet af en sigøjner. Det var ikke nogen normal forbandelse iogmed den i al sin enkelthed gik ud på at han kunne prutte på komando. Sidst men ikke mindst er det The blue raja (Azaria) som kaster noget så alternativt som sølvtøj.

Denne farverige skare ser sit snit til at slå i gennem som superhelte da byens, Champion City, beskytter og helt store helt, Captain Amazing, bliver taget til fange af Casanova Frankenstein. Dette bliver dog lettere sagt end gjort, og det kræver timer hos The Sphinx (Studi) før de er helt rede til det store slag.

Dette bliver de dog så til sidst, efter lang tids slid og slæben. Resten vil jeg overlade til dem der vælger at se denne genistreg!
Mystery Men