Solid actionfilm

4.0
Jeg har aldrig fået set John Carpenters originale "Assault on Precinct 13" - hvilket egentlig er lidt mystisk, når jeg tænker på, hvor mange af Carpenters senere dårlige film, jeg har udsat mig selv for. Men historien om Precinct 13 har nok kultstatus til at blive genindspillet. Forståeligt nok, for det er en godt sammenskruet actionhistorie.

Precinct 13 er en politistation, der er ved at blive lukket, og filmen udspiller sig nytårsaften, hvor hovedpersonerne har den sidste vagt. En fangetransport søger tilflugt fra snestormen på stationen, og med i den er en gangsterboss, som udløser actionen. Han har nemlig nogle venner i politiet, som ikke ønsker at få afsløret deres korruption - så de ankommer for at slå gangsteren ihjel. Dermed er historien vendt på hovedet i forhold til den oprindelige film, men det fungerer. Resultatet er i hvert fald en barsk, tætklippet actionthriller, hvor politifolk og forbrydere inde på stationen må forsøge at stole på hinanden i kampen mod den fælles fjende udenfor.

Laurence Fishburne brænder igennem som meget cool og farlig gangsterboss, og han spiller først og fremmest op mod Ethan Hawke som politifolkenes leder inde på stationen. Men også Drea De Matteo, Maria Bello, Brian Dennehy og Ja Rule har fine roller blandt de belejrede.
Sidste Nat på Station 13