så er Harry og co. tilbage!

5.0
Harry Potter og Fønixordenen er en rigtig god film, men jeg vil sige det er en fordel ikke at have læst bogen først. Jeg har læst bogen, og det gør nok at jeg synes der mangler en hel del. F.eks. synes jeg det der har givet de to andre film stemning, er at man har fulgt deres liv på hogwarts, indimellem de turbulente oplevelser harry skal igennem. I 5. mangler der disse pusterum, og man føler man bliver kastet fra scene til scene, og at de ikke rigtig bliver afsluttet.
På trods af denne kritik er den en rigtig god film, jeg synes den lever op til de forgående. Alle skuespillerne gør det forrygende. Nidkjær er præcis så ondsindet og forfærdelig lyserød, som hun er beskrevet i bøgerne. Hun nyder hver gang hun kan forhindrer eleverne i at have det godt, og det bliver nærmest en sport. Også godt spillet.
Effekterne er virkelig fantastiske, især kampen mellem voldemort og dumbeldore, vand og ild, og hvor harry bliver besat af voldemort. Det er den mest fantastiske del af filmen, selvom scene hvor Sirius dør, også er en af de bedste.
Harry Potter og Fønixordenen