- Mægtige McQueen -

5.0
Franklin J. Shaffner er ikke en legende for ingenting. Han er en fantastisk underholder, og ”Papillon” er et glimrende bevis herpå.

Fængselsfilmen blev virkelig sparket i gang her med en fortælling, der underholder, medriver, morer og rører. Det forholdsvis rolige tempo til trods så har filmen ingen kedelige stunder. Modsat mange andre fængsels-/flugtfilm så er der ikke megen damp på kedlerne her, men dette går blot hen og bliver en gevinst for filmen. På den måde rammes nemlig den fortvivlende og udsigtsløse stemning, som kun de bedste fængselsfilm formår at fange, og samtidig skaber det rum til at lære to mindeværdige karakterer at kende.

Hoffman er god som den spøjse Louis Dega, men han overskygges lidt af en formidabel McQueen i den anden hovedrolle. McQueen har altid været en god solid skuespiller, men her viser han virkelig, hvad han kan, og hvorfor han var en af sin generations største navne.

”Papillon” er først og fremmest god underholdning, men grunden til at den har overlevet tidens tand er, at den også fortæller en rørende historie om et venskab, som de dygtige skuespillere her udødeliggører. Et venskab der viser sig at være lige så stærkt som filmen selv.
Papillon