Gifteknive

2.0
Dansk romantisk komedie, der udspiller sig omkring bryllupsarrangørfirmaet Den Store Dag. De tre indehavere tror, de har det store gennembrud for forretningen, da de bliver sat til at arrangere to tv-værters bryllup - men tingene bliver (selvfølgelig) kompliceret, ved at gommen falder for én af bryllupsarrangørerne.

Hun spilles af Louise Mieritz, der gør det godt som forvirret-sød og meget vel kan stå over for en række filmhovedroller. Af hendes to kompagnoner er Christian Tafdrup den sjove - han spiller så hyperbøsset, at klicheen faktisk bliver ret morsom. Men Nikolaj Steen er vattet som den tvivlende brudgom, og i det hele taget er "Den Store Dag" hverken sjov eller elegant nok.

Lad gå med dens ubetingede forherligelse af giftemål som meningen med livet. Men samtidig er det som at se en dansk film før Dogme. Instruktør Morten Arnfred er af den gamle skole, og filmen mangler simpelt hen noget smartness i billeder og instruktion. Det lugter lidt for meget af gammeldaws folkekomedie.

Arnfred viser dog sin kunnen i slutsekvensen, som er nydelig pacet og klippet - og egentlig overraskende overraskende. Men det skjuler ikke, at "Den Store Dag" er aldeles forglemmelig.
Den Store dag