Morderlig fortænkt

2.0
Blah. Traileren viste jo det hele.

Overgearet gyser, der udspiller sig omkring to mænd, der vågner op i hver sin ende af et rum, lænket med et lig imellem sig. Det viser sig, at de er ofre for en udspekuleret galning, der udtænker snedige planer for, hvordan hans ofre kan slå sig selv eller hinanden ihjel. For de to hovedpersoner involverer planen blandt andet et par nedstrygere og en revolver med kun én patron.

Galningens mission er vist at vise folk, at de bør være glade for at være i live. Men der bliver ikke bygget ordentlig baggrund eller dybde på, så "Saw" kommer til at virke som intellektuel øvelse i at slå folk ihjel på ubehagelige måder. Det giver nogle udmærkede chokeffekter, men som skrevet ... det hele kunne ses i traileren, resten er ret ligegyldigt.

Samtidig spiller de medvirkende ikke specielt godt, så jeg blev aldrig fanget af hverken plot eller personer. "Saw" var overraskende nok ikke specielt spændende - og derfor heller ikke specielt uhyggelig.

Teknisk set er den dog rigtig flot af en lavbudgetsgyser at være. Inspirationen fra "Seven" er tydelig. Men "Saw" er alt for fortænkt og når ikke "Seven" til sokkeholderne.
Saw