"Midsomer Murders" som actionkomedie

4.0
Se denne film, hvis du vil se heftigt skyderi med tunge automatvåben på åben gade, på hyggelige pub'er og i supermarkeder i idylliske små engelske landsbyer, og hvis du vil se biljagter, brutale mord, splat og skumle konspirationer af et kutteklædt broderskab!

Alle, der kender til den satiriske landsby-horror-krimiserie "Midsomer Murders" (der hertillands kendes som "Kriminalkommissær Barnaby") vil kunne genkende karakter-universet i dette tilsyneladende målbevidste forsøg på at flippe helt ud indenfor rammerne af den klassiske britiske krimiseries konventioner.

En spilletid på to timer ER for meget for en komedie, hvis komiske ramme og persongalleri allerede er på plads efter den første times tid. Og dette er den ellers velkomponerede films største problem.

Men principielt betragtet spilder filmen ikke tiden på ligegyldige episoder. Næsten alle handlingsmæssige detaljer viser sig som i Barnaby-serien at kunne pusles sindrigt sammen til afsløringen af det helt store komplot med kultiske undertoner i den lille by, hvor vor meget årvågne gadebetjent Nicholas Angel er blevet udstationeret.

En opfindsom og overordnet set velkomponeret farce, der dog kæmper lidt med genrens velkendte handlingsklimaktiske problemer ("hvornår er en komedie sjovest? og hvordan bør handlingen formidles i henhold hertil?")

Jeg gi'r dog en ekstra stjerne pga. splatterscenen med kirkespiret, der rammer et offer LIGE i kraniet, samt en generelt veloplagt typecasting anført af Timothy Dalton (James Bond 1987-1990) i sin måske hidtil mest dæmoniske rolle som indehaveren af det lokale supermarked.
Hot Fuzz