Himmel og helvede

3.0
Okkult tjubang-film, hvor jeg sad tilbage med en klar fornemmelse af, at tegneserien nok var bedre. Jeg kan ellers godt lide dens pulp-agtige symbolske himmel-og-helvede-univers, hvori Keanu Reeves render rundt som en slags paranormal detektiv og uddriver dæmoner. Men plottet er lige en tand for fjollet og samtidig gennemskueligt. Plus at der er så mange uvæsentlige svinkeærinder, at den virker for lang - den er i hvert fald slet ikke tight.

Den visuelle stil i "Constantine" er ellers rigtig fin med flot opbyggede billeder af et Los Angeles i snigende kaos. Og ganske nydelige computereffekter. Francis Lawrence debuterede som spillefilmsinstruktør med den her - han kommer fra musikvideoverdenen, så det er nok ikke tilfældigt, at han har flot greb om det visuelle, men til gengæld ikke helt magter at holde plottet på sporet og gøre personerne interessante.

Keanu spiller Keanu og er udmærket til rollen, selv om de ikke har skrevet alt for gode one-liners til ham. Rachel Weisz er fin som politikvinden, der viser sig at have en central rolle i den overjordiske konflikt. Og der er gode små roller til Peter Stormare og Pruitt Taylor Vince. Men generelt er det ikke en film, man skal se for skuespillet.

Den er derimod o.k. som to timers uforpligtende underholdning. Især hvis man synes, at shotguns med kors ovenpå er lidt cool. Der var bare potentiale til noget bedre her.
Constantine