// Den evigt forudsigelig historie //

3.0
Vi følger den mystiske Prot (Kevin Spacey), der påstår, at han stammer fra en fjern planet. Han kommer under medicinering på den psykiske afdeling, dog uden nogle effekter; Prot er overbevist om, at han er en alien fra planeten K-Pax. Han begynder derfor at modtage terapi fra Dr. Powell (Jeff Bridges), som med hypnose og samtaler vil finde ud af, hvem Prot i virkeligheden er. Men da Prot demonstrer sin omfattende viden om astronomi og andre 'jordiske' mysterier om Universet, begynder Powell at tvivle på sit intellekt som psykolog, og lytter i stedet for til sit hjerte som menneske.

Derefter forsætter det bare derud mellem Spacey og Bridges, som forsøger at gøre hinanden (og derfor filmen) bedre og bedre. Det lykkes dog ikke helt for de to, ellers helt formidable, skuespillere, filmen kommer mest af alt til at ligne en krydsning mellem Gøgereden og E.T. - og det fungerer bare ikke helt så godt, som instruktøren havde i tankerne. Filmen går simpelthen ikke ind og overrasker, og det bliver en lang forestilling som udelukkende spiller med sine patos-virkemidler. Pointen med at man også er et menneske, selv om man er måske er fra en fjern planet og fortabt (i sig selv?), holder ikke rigtig vand, da det ingen måde overrakser sit publikum i denne film.

Filmen er flot filmet med nærmest atmosfæriske billeder og komponeret med musik, som blot understreger filmens billedside - det har nærmest en terapisk virkning. Skuespillet overblændes KUN af Spacey og Bridges' præstatationer, og de gør det også fint! Som sagt prøver de hele tiden at gøre manuskriptet til bedre end det egentlig er, og deres kompletation af hinanden fungerer ikke helt. Man bliver derimod fint underholdt, så hvis du overvejer at se filmen i tv (som jeg gjorde), så gør det for billedsidens og musikkens skyld - alt andet vil ikke overraske!
K-PAX