Action-Barnaby

2.0
Folkene bag "Shaun of the Dead" er tilbage med en original spoof på politifilm, der kobler den moderne Hollywood-actionstrisser med den landlige hygge, vi kender fra et utal af engelske politiserier (især "Midsomer Murders" med Barnaby). Hovedpersonen er nemlig en manisk effektiv London-politimand, der er så dygtig til sit job, at politiledelsen beslutter sig for at sende ham ud på bøhlandet for at slippe for pinlige spørgsmål om, hvorfor én mand fanger fire gange så mange forbrydere som nogen anden betjent. I mønsterlandsbyen Sandford, Gloucestershire tager man politiarbejdet meget lidt alvorligt, men lidt efter lidt viser det sig, at der gemmer sig noget meget alvorligt bag de minutiøst klippede hække.

Jeg synes, ideen bag "Hot Fuzz" er fed, og den begynder også rigtig godt med heltens forflyttelse og skræmmende møde med idealsamfundet Sandford. Men filmen begynder desværre hurtigt at gå i tomgang, fordi den alt for længe kører løs med de samme jokes og ens parodier på hyggelige land-englændere. Det holder simpelt hen op med at være morsomt, også selv om folk begynder at blive slået ihjel på virkelig opfindsomme måder. Og da den endelig går i actionmode i slutsekvensen, springer den fuldstændig over i "Bad Boys"-grøften - det virkede som ren stilforvirring. Bare fordi det er en spoof-film, kan tingene vel godt hænge sammen. Og det er i øvrigt sjovt at se, hvordan "Hot Fuzz" falder i de samme klicheer, den selv gør grin med. Jeg var bl.a. overrasket over, hvor amerikansk dens humor var - for det er jo en engelsk film.

Der er bestemt ting, der er sjove i "Hot Fuzz" - ikke mindst Timothy Dalton som den slikkede ejer af det lokale supermarked - men den er slet ikke sjov nok til at holde stilen hele vejen.
Hot Fuzz