Cinematografisk mesterværk

6.0
Anmeldelsen af bla. KBK kan jeg kun tilslutte mig, så jeg vil fatte mig i korthed.

Da jeg selv er stor Nick Cave fan, var jeg ret spændt på, om hans mesterlige musikunivers kunne overføres til film.

Det skal jeg absolut love for, og hvis man kender bare en lille smule til Cave´s musikunivers, er lighederne slående-Det her oser simpelthen af Nick Cave fra start til slut.

Historien er egentlig ligetil, og det der især begejstrer mig er, hvor velproduceret The Proposition er,-scenografien og billlederne er så skønne at det er en Oscar værdigt.
Læg dertil en fantastisk underlægnings og stemningsrig musik fra Cave som er med til at gøre filmen til en af de bedste i genren i MANGE år.

Mht. Guy Pearce er jeg helt på linje med de øvrige herinde, han spiller sit livs rolle som Charlie Burns, og er i hverfald ikke set bedre siden L.A Confidential. Jeg vil dog også lige nævne Ray Winstone som Cpt. Stanley og hans kone Martha spillet af Emily Watson, som også gør det rigtig fint.

Man skal ikke forvente en klassisk Hollywood western her, man skal forvente en langsom, dyster og til tider brutal film, om 3 brødre og en kaptajns skæbnesvangre valg.

Efter at have skrevet sådan en historie i sin debut, håber jeg Nick Cave vil fortsætte med film historierne, men selvfølgelig uden at glemme musikken:-)
The Proposition