Effektiv slasher i klassisk stil

5.0
Ualmindeligt effektiv gyserfilm om et ægtepar i krise, hvis bil bryder sammen, da de tager en smutvej på vej hjem fra en familiefest. De indlogerer sig på det nærmeste motel, men opdager snart, at det i virkeligheden er en dødsfælde, hvor en bande galninge laver snuff-film med gæsterne i hovedrollerne.

Ungarsk-amerikanske Nimród Antal har instrueret med overbevisende stilsikker hånd. "Vacancy" følger mange af sin genres konventioner, men gør det så dygtigt, at den bliver en virkelig nasty, ude-på-kanten-af-sædet-oplevelse. Og vel at mærke med et plot, der er godt skruet sammen og realistisk inden for rammen - den eneste kamel, der skal sluges, er, at der er den her bande gale mordere, som slår folk ihjel for sjov. Men ellers hænger tingene flot sammen, så den hverken behøver gå amok i overnaturlige effekter eller overseje mordere for at være skræmmende. Der er stort set ikke ét overflødigt øjeblik her, og det hjælper med at holde spilletiden nede på 80 spændte minutter.

De to hovedpersoner er helt klart én af grundene til, at "Vacancy" fænger, for de bliver effektivt præsenteret med et realistisk før-skilsmisseskænderi i startsekvensen. Kate Beckinsale og Luke Wilson spiller dem godt - især Beckinsale, som med små midler giver sin karakter den dybde, der er nødvendig, for at man virkelig hepper på hende. Også teknisk er filmen smukt lavet - ikke på noget stort budget, men igen med effektiv udnyttelse af virkemidlerne i de stadigt mere skumle natbilleder.

"Vacancy" er en lille perle af en gyser - den bedste slasherfilm, jeg har set i lang tid.
Vacancy