En film om kærligheden?

4.0
Et frisk bud på en børnefilm, men jeg synes ikke den er særlig lærerig. Vi får gentagne gange at vide at vi mennesker skal glæde os over vores evne til at elske, men hvad nu hvis man – som drengen Carl – har det svært med kærligheden? Hvad gør man så? Det får vi ikke meget at vide om. At Carl ender med at blive forelsket i en pige virker som et postulat, og ikke som resultatet af en udviklingsproces.

Vikaren har det også svært med kærligheden, og filmens plot er at hun tager til Jorden for at lære at elske. Men det kommer der heller ikke meget ud af. Hun prøver ikke engang!

Hvis filmen skal forestille at handle om kærligheden, så behandler den sit emne på en meget overfladisk måde. I det hele taget har vor tid svært ved at tale om kærligheden. Hvor mange film handler egentlig om kærligheden når det kommer til stykket? Langt de fleste af de film der laves idag er voldsfilm. Denne her film er faktisk også temmelig voldelig. Den er ikke meget bedre end alle de andre voldsfilm vi bliver stopfodret med idag.

Vikaren