Die Soft 4.0

2.0
Jeg forventede med Die Hard 4.0, at få et action brag af den anden verden, og det skal jeg lige love for at jeg fik, men på den anden side var jeg også lidt bange for at
John McClane var blevet forvandlet til en mainstream helt, pga. PG-13 censur rygtet.
Og jeg fik ret i begge dele. Action delen i 4.0, har jeg sjællent set flottere, fx. tunnel sekvensen blæser jo én helt tilbage i sædet, og personligt mener jeg at denne del klart slår MI3.


Men jeg har et par store problemer med Die Hard 4.0.
De sidste 3/4 af filmen begynder action delen at knække for mig, det bliver simpelthen et overflødighedshorn af eksplosioner, og scenen med truckeren og jagerflyet kammer fuldstændigt over gevind.
Det virker egentlig lidt som om, at budgetet som var lagt fra start, langt fra var brugt til sidst, og derfor fyldte man lige et par action sekvenser mere ind.
Dernæst er der selve handlingen i filmen, her er der en del lighedspunkter med den svage Dejá Vú. Det kan godt være at det bare er min smag den er galt med, men det her IT- univers er bare ikke specielt interessant på film, og desuden har det en tendens til at blive for nørdet.
Dog er nørde niveauet ikke kørt nært så langt ud som i Déja Vú.

Så kommer vi til det store spørgsmål omkring PG-13 censuren.
Kunne filmselskabet virkelig falde så dybt, som at lave en censureret udgave af John McClane -Ja det ku´ de så.
For mig har John McClane altid været synonym med, dårlige vaner, fuck til hvert andet ord, og smøger på samlebånd.
Dette element er totalt skåret væk i Die "Soft" 4.0, men som jeg kan se, er der nogle brugere herinde der skriver at det ikke længere er smart at rende rundt at sige pikfjæs, og sige fuck.

Men i min verden er strømeren John McClane ikke en der render rundt og siger ord som, "for søren" og spiser gajoler, nej han siger fuck i hver anden sætning, og ryger smøger........ UDEN filter.
Og tænk engang at filmselkabet vover at pille ved én af de mest berømte film linjer i historien. Jeg taler selvfølgelig om "Yippie Kay Jay Motherfucker", som man har valgt at censurere med skudsalver hen over motherfucker. Skandale!!!
Efter min mening er PG-13 censuren kun lagt på af én grund, og det er for at nå ud til et bredere publikum, og score så mange $$$ som muligt.
Amerikanerne er sgu nogle sjove størrelser, børn må gerne se folk pløkke hinanden i smadrer, men de må absolut ikke høre nogen sige det meget slemme F. Word.

Så min slut konklusion er egentlig,
at jeg blev ret skuffet, bla. fordi den bliver rost en del herinde,
men også fordi at jeg synes Die Hard filmene fungerer klart bedst, med den gamle opskrift. Altså en forenkling af plottet, med en flok bad guys med UZI´er, der vil sprænge noget i luften.
Desuden blegner Timothy Olyphant totalt, som skurken i forholdt til Alan Rickman og Jeremy Irons.
Med chancen for at få på puklen, mener jeg simpelthen at Die Hard 4.0, er den svageste af alle filmene, og det skyldes måske også at jeg ikke finder Die Hard 2 ligeså svag som mange andre herinde gør.
Die Hard 4.0