Jason: A Space Odyssey

1.0
Efterfølger til “Jason Goes To Hell: The Final Friday”.

Den overnaturlige seriemorder Jason (Hodder) genoplives atter engang, mange år efter hans sidste “død”, og hans monotone drab kan atter gå i gang, nu på et rumskib.

Der er sket en del med denne gyserserie, siden en lille ujævn gyser med titlen “Friday The 13th” kom frem tilbage i 1980 og det er ikke til det bedre.

Når nu serien alligevel i så mange år, har været kørt alt, alt for langt ud, så kan det måske virke som en ganske morsom ide, at lad Jason genopstå i rumalderen.

Desværre udnyttes det himmelråbende svagt og ekstremt fantasiløst. Jason genopstår og Jason myrder løs, uden noget som helst andet i historien og selve myrderier er ikke engang særligt opfindsomme, og uhyggelige er de slet ikke.

For en lille film at være, med et “ringe” budget af kun 14 millioner dollars (som er for meget at bruge på at lave sådant noget lort som det her), vil jeg mene at selve de visuelle effekter (minus makeuppen) er overraskende gode, uden at være imponerende.

Desværre er filmen ekstremt dårligt instrueret og kan hverken byde på spændende ideer eller en historie man gider følge med i. Derfor ender den som endnu en ligegyldig og dybt kedelig horrorflick, i en tilsyneladende endeløs række af ”Friday The 13th” gysere. Der er næppe mange der vil kunne finde tilfredsstillelse i denne her.

Efterfølges af “Freddy Vs. Jason” (hvis det ikke lyder morsomt trashagtigt).
Jason X