Firkantsdrama

4.0
Jeg tror, det var 10 år siden, jeg havde set en film med Laura Dern, før jeg gik ind og så "We Don't Live Here Anymore". Men hun er jo dejlig og spiller aldeles fantastisk i denne intelligente firkant-film. Dern er gift med Mark Ruffalo, som har en affære med sin bedste vens kone (Naomi Watts), hvilket i sidste ende fører til, at Dern og vennen (Peter Krause) også ryger i seng med hinanden.

Plottet er set før, men "We Don't Live Here Anymore" fortæller historien elegant og med mange fine detaljer i skildringen af de fire menneskers stadigt mere rodede forhold til hinanden. Det er fire virkelig gode personskildringer, hvor tingene ikke skæres ud i pap, men tværtimod nuanceres gennem skarpe replikker, der lader én ane de mange motiver bag facaderne. De behandler altså ikke hinanden særlig pænt, men det er på den væmmeligt realistiske måde.

Dern er den, der stjæler billedet, men også Krause er rigtig god som selviscenesat forfatterspire. Ruffalo og Watts er overraskende mere ordinære, men filmen hænger fint sammen via et godt manuskript og John Currans gode personinstruktion. Da begge par har børn, er der også hele tre gode børneskuespillere med på én gang!

Seværdig, lunefuld og low-key - men også underholdende og bidsk.
We Don't Live Here Anymore