This is my gun

3.0
Fascinerende, men ikke nogen god film. Jeg synes, at udgangspunktet er interessant - menneskers fascination af våben, og hvordan magt i sin basale natur korrumperer. Det er fine emner, og jeg fulgte da også med hele vejen. Men det var hele tiden på distancen.

Det er faktisk sådan, Vinterberg og von Trier vil have det, for de har bevidst arbejdet med at distancere tilskueren, for at man skal reflektere over handlingen. Men den køber jeg ikke, for det betyder, at man ikke bliver engageret i, hvad der sker - og det, der sker, hænger i øvrigt ikke godt nok sammen.

Den største fejl er, at filmens store vendepunkt kommer helt umotiveret og fuldstændig ude af trit med resten af handlingen. Der er sikkert en tænkt pointe om tilfældighedernes spil, men det holder simpelt hen ikke, når man på den konto kuldsejler hele filmen. Det betyder blandt andet, at skuespillerne sejler med - der er ingen synlig linje i rollerne og spillet.

Når man laver noget, der har så meget fokus på form frem for indhold, så skal formen fandeme være fed. Det er den ikke her - blandt andet fordi "Dear Wendy" ikke ligner for 50 millioner kroner film. Den ender i stedet med at være en simpel historie fortalt på en ekstremt besværlig måde.

På sin vis er den dog seværdig som et mislykket, men interessant eksperiment.
Dear Wendy