// The Simpsons med stort S! //

5.0
Hvad er det næsten 100.000 danskere har droppet stranden til fordel for? Hvad er det vi allesammen med store forhåbninger har ventet 18 år på? Hvad er det, der stort set er blevet skamrost af verdens presse og kritikere? Svaret er nærmest helt gult, for det er da indlysende, at der er tale om The Simpsons Movie! Og det var endelig min tur til at opleve halvanden times gul underholdning.

Det er selvfølgelig klart, at filmens motor bæres af en af Homers store fejltagelser, og som sædvanligt er det rigtig morsomt! Forestil dig noget af det bedste fra de gode tv-serier samlet i en stor bunke, som du så skal sidde og forbrænde! Det kan godt komme til at gøre ondt i lattermusklerne, så er du i hvert fald advaret! Jeg havde med vilje skruet mine forventninger ned til filmen, da jeg også havde læst brugernes anmeldelser her på siden, som endnu engang har vist sig at være mere kompetente end anmeldernes! Filmen er meget sjov, men den når altså ikke op på højder med de bedste Simpsons-afsnit ( bl.a. Halloween-afsnittet med Pierce Brosnan som ond husrobot, Radio-active Man-episoden med Rainer Wolfcastle og afsnittet med Homer, som vælger at tage 100 kg på, så han kan arbejde hjemme - bare for at nævne nogle få!). Til gengæld bevares loyaliteten overfor tv-serien, som ikke kunne være gjort bedre - som pinhead også har nævnt, ville det være skrækkeligt, hvis man havde valgt at vise Springfields borgere fra en ny vinkel. Men tro mig, de er præcis som i serien!

---SPOILERS (FÅ)---

Et andet velfungerende træk er, at producenterne har turdet mere i filmen, som indebærer Arnold Schwarznegger (portrætteret af Rainer Wolfcastle) som præsident, billede af Barts' penis og provokerende 'f*ck-finger'-tegn fra Homer. Alle disse ting er blot med til at gøre filmen endnu sjovere og kontroversiel. Vi bliver dertil både konfronteret med vort syn på religion, etik, politik, opdragelse osv. Men hvorfor er det egentlig, at vi folk er så vilde med Simpsons? Jeg vil vove at påstå, at hvis man ikke een gang har lavet 'en Homer' i sit liv, så har man ikke levet det til fulde. Og det er det, der så meget tiltrækker os 'rigtige' mennesker, fordi vi så godt kan identificere os med Simpsons-universets karakterer! Det geniale ved Simpsons er, at producenterne og forfatterne har fundet en hårdfin grænse mellem overdreven karikatur og de hverdags-agtige elementer, som gør, at vi så let kan identificere os med borgerne i Springfield, men samtidig også skraldgrine af dem. Det har ingen anden serie nogensinde gjort - det er simpelthen for svært!

Der er selvfølgelig store krav til en Simpsons-film, for med 18 års transmission som serie i tv, vil der være store forventninger til stort set ALT ved en film! Det er imidlertid lykkes med denne film, selvom man selvfølgelig ønsker en lille bitte-smule mere (fx hører man stort set intet til Skinner og hans dagligdag på skolen og hans evige kamp med sin mor og Bart). Men vi bevæger os i småtingsafdelingen, fordi vi alle bliver så kritiske, især nå det drejer sig om en så anticiperet film som The Simpsons.

Jeg vil derfor være realistisk og give filmen 5 små stjerner for dens vovemod, til tider helt eminente og 'aldrig-set-før'-humor og ikke mindst den fornyede tegneteknik og animation, for mine damer og herrer, det er virkelig flot og poleret!

I kan derfor roligt glæde jer, hvis I skal ind og se den - men for at være på den helt sikre side, så lad være med at sætte forventningerne ALT for højt. Det virkede for mig, og man får helt sikkert en bedre og overraskende oplevelse.
The Simpsons Movie (org. version)