Fejlslagen konceptfilm

3.0
Jeg har selv fået mange af dem: De evigt irriterende og forstyrrende kæde-emails med alle mulige pseudo-filosofiske spørgsmål og opdagelser. Og jeg kan også huske emailen om tallet 23 som ser ud til at dukke op i mange sammenhæng. Nu har man ligefrem brygget et film op baseret på dette tal-gejl.

- Og så alligevel ikke, for historien har reelt ikke så meget at gøre med urban legend-myten omkring tallet 23. Det er bare en undskylning for at lave en koncept-film med påtaget surprisefinale og en masse forsøg på at vække publikums forundring.

Det er altid rart at se Carrey udfordre sine evne, for han er en hamrende talentfuld skuespiller. - Bare han ikke ville lave så meget komik, men også dyrke sine dystre udtryk, som i denne film.

Joel Schumacher er indbegrebet af amerikansk mainstream, men kan just ikke klandres for at være en døgnflue, for han har været leveringsdygtig siden 80'erne. Selvom han formentlig aldrig får leveret et filmhistorisk hovedværk, så er der lavet et par gyldne dråber. Leg med Døden og The Lost Boys er for mig glimrende variationer af teenage horroren, og med 8MM mener jeg virkelig at Joel fik udforsket de værste afkroge i menneskets sind, i et moralsk opløst samfund.. Med The Number 23 er han dog desværre tilbage på sit noget middelmådige niveau.

Hele konceptet bag The Number 23 er desværre blottet for enhver intelligens. Den er let købt, gennemhullet og ganske uinteressant. - hvis blot Carrey havde opdaget det tids nok inden. Filmen skaber ingen gådefuld forundring, på nær hos de biografgængere der tilfældigvis opdagede at de sad i sæde nr. 23 på 23. række.
The Number 23