En værdig afslutning... og lidt mere til

3.0
I en tid hvor diverse filmserier bliver til filmtrilogier, kan man vist heller ikke komme uden om Bourne-serien bliver afsluttet. Og omend 2'eren stadig er den bedste i serien vil nogle måske ikke mene efter de har set denne omkuldslående afslutning om den iskolde spion Jason Bourne.

I denne sidste del af serien, vil Bourne gerne være i fred. Men det spoleres hurtigt, da Noah Vosen (David Strathairn) finder ud af at en engelsk avis bringer den sande historie om Bourne frem. Bourne er heller ikke kommet sig over tabet af sin kæreste og prøver så nu at stoppe det hele. Herefter skal jeg ikke kunne sige mere, men det er en langt mere kompliceret historie.

Allerede da Universal-logoet kører over lærredet inden filmen starter, bliver seriens klassiske soundtrack spillet og da filmen starter, er vi allerede grebet af spænding, da Jason Bourne løber rundt i omgivelserne.
Det er igen Paul Greengrass der står bag rattet på afslutningen og man må sige at den mand instruerer med stil. Selvom Bourne synes at være en god spion, ser man ham også fejle og tak for det! Fordi ingen er perfekte eller fejlfrie, det ser man flere gange i filmen. Han er nu heller ikke den Bond-agtige type der fyrer rappe replikker af, men stadig er han underholdende, med hans evne for at gøre de mest utrolige ting, f.eks. ved at tænke hurtigere end myndighederne.
Selv alle de andre karakterer får lov til at vise sit værd i denne film.

Action er der nok af, her vil man ikke gå skuffet fraq biografmørket. Men manden der frembringer action er kameramanden Oliver Wood. Det er en sand fryd. Det håndholdte kamera får alle omgivelserne til at være mere realistiske. Biler der suser forbi, Bourne der jagter en anden på motorcykel, Nicky der flygter. Alt får tingene til at virke realistisk og tak for det.

Denne serie afsluttes med en fryd for øjet og jeg tør ikke spå hvilken stjerneinstruktør Paul Greengrass kommer til at blive i fremtiden. Han har indtil videre 4 perler på sit CV. Så fortsæt endelig det gode arbejde, Greengrass.
The Bourne Ultimatum