Fremragende slutning

5.0
Jeg må sige at dette er en af de mest vellykkede trilogier. Denne film bringer ikke så meget nyt ift. de to foregående. Men der er masser af action og især slåskampen mod en anden agent og biljagten er klasse!
Selve det at han får opklaret hvad han har været en del af og hvem der står bag er egentlig ikke så vigtigt. Det primære er hans egen rejse. Rejsen for at finde ud af hvem han er og hvorfor han er som han er, er for mig at se essensen i filemene. Og her slutningen bestemt lige i skabet.
Personligt synes jeg filmene er vellykkede fordi de bliver holdt i realistiske farver (nærmest ingen), de er ikke overdreven og holder sig på den rigtige side af hvad der kunne være realistisk. Matt er fremragende som iskold dræber, godt castet hele vejen rundt, de indeholder ikke en masse smarte gadgets men derimod almindelig basal spionarbejde (sådan da). Selv da Bourne finder stedet hvor det hele startede falder de ikke i den med de helt store forkromede sikkerhedsanlæg 10 etager under jorden osv. Dette understreger igen at løsningen på gåden er ikke i sig selv filmenes primære historie.

Der kunne godt laves en 4'er, 5'er osv, men jeg håber inderligt de stopper nu og bevare seriens høje klasse.
The Bourne Ultimatum