Original og genial

6.0
Mars Attacks! Kan en filmtitel på nogen måde sige mere? Efter min mening er selve titlen genial, ligesom resten af filmen.

Det er mange år siden jeg så filmen første gang, og jeg har aldrig glemt den igen. Da jeg så købte filmen på DVD i sommerferien dette år, fandt jeg dog ud af, at det var et mageløst cast, fyldt til bristepunktet med store film-stjerner; Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Natalie Portman, Pierce Brosnan, Sarah Jessica Parker, Jack Black, Danny DeVito, Martin Short, Eva Marie Saint og mange, mange flere. Helt og aldeles utroligt! Men for mig vil Sylvia Sidney aldrig blive glemt, og deler pladsen for bedste skuespiller i filmen, sammen med Annette Bening(beklager Jack...). Hun er simpelthen cool, som bedstemoren halvvejs i himlen(som hendes børn og børnebørn så flot formulerer det).

Egentlig synes jeg ikke at skuespillet er det fedeste i filmen; det er helt sikkert, at det der er er fortræffeligt, men for mig er det fedeste i filmen Danny Elfmans score. Det bliver da bare ikke meget bedre end det! Spørger du mig, er der ikke komponeret bedre filmmusik, hverken før eller efter(tja, måske Ringenes Herre, og så var det da også fedt musik i Notes on a Scandal)!

Filmen er proppet til bristepunktet med geniale humoristiske indslag, såsom den eneste måde, mennesket kan få ram på marsboerne, eller den nørdede journalist til briefingen i Det Hvide Hus.

Tim Burton er bare en af de bedste instruktører, og hver og én af hans film er geniale. Alt lige fra Batman til Big Fish, videre til Corpse Bride, osv.

Mars Attacks! er et genialt, originalt mesterværk, og jeg vil altid elske den!!
Mars Attacks!