En smuk og grusom oplevelse

5.0
Når nu man går på efterskole, skal man jo få tiden til at gå på én eller anden måde. Så da jeg blev spurgt af en hel flok venner, om jeg ville med i biografen, sagde jeg da selvfølgelig ja. Vi havde ingen anelse om, hvad vi skulle se, vi havde faktisk ikke engang rigtig styr på, hvad der overhovedet gik for tiden. Vi endte med at se Kærlighed på film, da nogle ikke ville se Kollegiet, og andre allerede havde set The Simpsons Movie, og nogle helt andre ikke havde set de første Bourne-film. Så vi tænkte, at Kærlighed på film lød som en hyggelig film(og pigerne var meget med på at se den, for Nikolaj Lie Kaas var søreme med i den...). Der tog vi så godt nok fejl.

Kærlighed på film skulle vise sig, at den var alt andet end hyggelig. Den var faktisk mega uhyggelig, på visse tidspunkter. Udover det, var den også helt utrolig barsk, smukt filmet, og enormt medrivende! Åbningsscenen er smuk; Jonas(Anders W. Berthelsen) ligger på fliserne i drivende regn, med blod ved siden af sig, der stille flyder med regnvandet. En smuk scene, på sin egen grusomme facon.

Det mest grusomme i filmen, bør ikke nævnes i denne anmeldelse, men jeg tør vædde på, at alle der har set filmen, ved hvad jeg snakker om. Men skal jeg vælge en anden scene, der vel nok er ligeså grusom, må det være Julias() biluheld. Hun smadrer først ind i Jonas' sidespejl, derefter ind i en modkørende bil, for så at flyve op i luften, og dreje flere gange rundt, inden den lander. Det lyder måske som noget fra en typisk amerikansk actionfilm, men de efterfølgende minutter i filmen, er absolut ikke behagelige!

Alle skuespillere i filmen er fabelagtige; seriøse, men dog med både romantik og et glimt af humor i øjet. Særligt de to mandlige hovedroller, Anders W. Berthelsen og Nikolaj Lie Kaas bør fremhæves, men så sandelig også som Julia, er ganske fortræffelig. I birollerne er særligt som Jonas' kone værd at fremhæve.

Det er tydeligt at Ole Bornedal ved hvad han lever, og filmen er da også fortræffeligt instrueret; Kærlighed på film er hans hidtil bedste film overhovedet!

Kærlighed på film er ikke for sarte sjæle, eller kyniske teenagepiger, der forventer sød romantik, såsom A Cinderella Story eller Prinsesse eller ej. De kan godt blive langt væk fra denne film. Men efter min mening er dette én af de bedste danske film meget længe.
Kærlighed på film