ja, de prøvede

2.0
Jeg er også en af dem der har læst bøgerne. Dog på engelsk, da jeg synes humoren er så britisk at det ville være oplagt at læse dem på original sproget.

Så vidt jeg ved, har Adams selv været med til at udforme manuskriptet før hans død, men der var ueninghed om hvem der skulle have rettighederne.

Når humoren er så typisk engelsk ville det have være at foretrække at også en karakter som Ford Prefect var englænder, men nej. Man vvalgte rapperen Mos Def. Egentlig ok skuespil, men alt for alvorlig og uden det glimt i øjet karakteren i bogen har. Filmen fungerer bare ikke optimalt. Måske skulle man have holdt sig mere slavisk til bogen (læs bøgerne, da nogle af de andre bøger også er indblandet i filmen).

Jeg har før set den serie BBC lavede over bøgerne og fanger handlingen meget, meget bedre fra bøgerne. Selvfølgelig er serien også længere men mere slavisk. Bevares der er tale om meget dårlige effekter i serien. Men den er et bevis på at man ikke behøver de store effekter for at fortælle en god historie. Tror også filmen kan virke forvirrende for dem,der ikke har læst bøgerne.
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy