Verden set fra Marokko

2.0
Noirkomedie fra Marokko, som primært handler om færdselsbetjenten Kenza og lejemorderen Kamel, hvis veje krydses på forskellig vis, og som er voldsomt tiltrukket af hinanden.

Faouzi Bensaïdi har både skrevet, instrueret og spiller selv lejemorderen i filmen, som i øvrigt er en fransk-marokkansk-tysk co-produktion. Og jeg er desværre ikke voldsomt imponeret af hans indsats, for jeg synes, "WWW: What a Wonderful World" er et miskmask af genrer og stilarter - en film, som i alt for høj grad forsøger at være smart, men glemmer indhold og sammenhæng på den konto. Bensaïdi henter tydelig inspiration fra både Tarantino, Woo og Jarmusch, men er endt med et resultat, hvor flere scener i den skæve kærlighedshistorie reelt er overflødige, og hvor flere tråde slet ikke bliver afsluttet.

På det overordnede plan handler filmen helt klart om globalisering, hvilket også understreges af titlens tre W'er. Der er både betragtninger om nutidens kommunikationsteknologi og dens indflydelse på, hvordan mennesker omgås, og ikke mindst om drømmen om at rejse fra u-landene til det rige Vesten. Men heller ikke her synes jeg, at Bensaïdi kommer med en klar pointe, ud over en sortsynet-ironisk understregning af, at man ikke kan få alt, hvad man længes efter.

"WWW: What a Wonderful World" er nydeligt lavet rent teknisk, og den har flere sjove småscener fra hverdagen i Casablanca. Men det er også en film, som tidligt fik mig til at begynde at tabe interessen på grund af dens alt for overdrevne smartness.
WWW: What a Wonderful World