Bag Facaden

6.0
(Mulige Spoilers Forude)

Patrick Bateman (Christian Bale) er Succesrig Børsmægler og bor i dyr lejlighed i Wall Street. Bateman er alt i alt en perfekt mand med et perfekt job...Men i filmen "American Psycho" stiller filmen én spørgsmålet om: er disse "Perfekte" mennesker virkelig så pletfrie. Nej. På en meget veludført og satirisk måde beskriver/skildrer "American Psycho" en "perfekt" mand (Patrick Bateman) men som om natten myrder løs.

Som vi hører i starten af filmen (Samtale Mellem Evelyn og Patrick): "Patrick, Why dont you quit your job if it´s so boring" "Because im trying to fit in". Altså for at passe ind i samfundet er Patrick blevet Børmsmæler på Wall Street for at passe ind i samfundet, men jobbet keder ham. Patrick har også store social problemer, har ingen ægte følelser (knepper i flæng med alle undtagen has enste forlovede) og mangler empati for andre. så For at føle sig menneskelig på "anden vis" myrder Patrick en nat 2 ludere og det bliver snart en "Hobby" Patrick myrder og myrder løs på kollegaer og prostituerede og endda vagabonder. Da Patrick går til bekendelse er der ingen der tror på ham, og det opfatter det mere som en syg Joke. Til slut stiller American Psycho spørgsmålet...er Patrick Bateman så syg!? eller er det verden den er ravende galt med..?!...

But Inside Doesnt Matter
-Christian Bale, "American Psycho"

Til Sidst: Christian Bale i hans livs rolle og muligvis noget af det bedste skuespil nogensinde. Willem Dafoe, Reese Witherspoon og Chlöe Sevigny er desuden perfekt castet til rollen som "medmennesker". Det ville også virke forkert ikke lige at nævne at: "American Psycho" er lavet efter Bogen "American Psycho" skrevet af Bret Easton Ellis.
American Psycho