Småkedelig skuffelse

3.0
Jeg havde aldrig nogensinde hørt om Silent Hill, før jeg første gang så traileren til den. Så jeg har altså derfor aldrig nogensinde spillet spillet, og har derfor kun filmen at gå ud fra. Men jeg må indrømme at traileren var enormt fed, og glædede mig derfor sådan til at se den. Desværre blev jeg syg på dagen, hvor jeg skulle have set den i biografen, og måtte så vente endnu længere, til den udkom på DVD - og hvilken skuffelse!

Traileren skulle faktsik vise sig, at være mere uhyggelig end selve filmen. Effekterne var ganske enkelt voldsomt svingende. Men til gengæld viste Radha Mitchell endnu engang et stort talent, i filmens hovedrolle, og atter engang var det ikke til at forstå, at hun ikke er særlig berømt. For hun har altså bare alt hvad der skal til: talent, karisma og udseende.

På den positive side, må også nævnes filmens stemning. Den er nemmelig meget uhyggelig, men hjælper i det hele taget ikke synderligt meget, på en noget vaklende spændingskurve. Dette er ærgeligt, for manuskriptet byder faktisk på en vanvittig spændende historie, men det er bare som om, at den ikke bliver benyttet ordentligt.

Det skal også lige nævnes, at det faktisk var mega fedt at se Sean Bean som noget andet, end de typiske skurke-roller, som han vel nok er mest kendt for, i film som The Island, Ringenes Herre, etc. I denne film ses han som en fortvivlet far, der bliver mere og mere desperat efter at finde sin kone og datter, jo mindre håbet bliver for at finde dem. Thumbs up!

Men ellers er der ikke rigtig mere at prale af i denne film, der er mere absurd end den er egentlig uhyggelig. Tre stjerner, til en til tider småkedelig skuffelse.
Silent Hill