Golfkrigssyndromet i L.A.

4.0
Snakken om Harsh Times har været nok så positiv, hvilket giver en unægtelig trang til at opleve denne direct-to-dvd titel. En gang imellem byder disse Blockbuster-titler på nogle sjældne perler, og Harsh Times er absolut én af dem.

David Ayer har brugt sine kompetencer fra Training Day til at levere endnu en fortælling om grænsesøgende mænd der bevæger sig rundt i L.A.'s mindre attraktive gader. Der er vold, korruption og meget flydende grænser mellem godt og ondt. Den hamrende talentfulde og engagerede skuespiller Christian Bale leverer en rolle der lige skal sluges før den kan accepteres. Som en hjemvendt soldat fra Golfkrigen (tror jeg det var), der mingler med latinamerikanske 'homies' hvilket smitter af på hans retorik. Han er flabet, røvirriterende, snug og har rygsøkken fuld af dæmoner fra krigens blodudgydelser.

Ligesom Training Day er Harsh Times ikke præget af et stærkt 'ydre plot'. Det er en række tilfældige hændelser der forløber sig over et par dage, og ofte går handlingen i stå når kammeraterne synker ned i dybe sofaer, stener, tyller øl og taler om alt og ingenting. (Kan i huske hvor ofte det skete i Training Day). Det er det mentale plot som er centralt - hovedpersonens subjektive proces der forværres af fortidens spøgelser og nutidens nederlag.

Selvom Harsh Times er en lille dvd-perle, så har jeg alligevel følelsen af at Training Day var mere helstøbt og intens. Det burde alligevel ikke snyde interesserede personer i et besøg hos Blockbuster.
Harsh Times