- This Is Good -

4.0
Engelske Shane Meadows er stille og roligt ved at udvikle sig til en instruktør af format, for med ”This Is England” har han nok engang lavet et drama, der fænger, morer og kradser.

Denne gang er det personligt, da historien om den unge Shauns tilværelse i Englands skinhead-80'ere er baseret på instruktørens eget liv. Netop derfor er det heldigt, at man har fundet unge Thomas Turgoose til hovedrollen, for han er en stor oplevelse og uden tvivl filmens største aktiv. Turgoose der aldrig havde medvirket i en film før denne rammer helt perfekt balancen mellem usikkerheden og modenheden, som karakteren kæmper med, og underspiller forrygende. Mange andre navne kunne også nævnes, da filmens uglamourøse hold af skuespillere i den grad stråler filmen igennem.

Miljøbeskrivelsen er helt i top - komplet med kakkelbordsstuer, toner fra Soft Cell og masser af faretruende firserkluns. Heldigvis begynder filmen aldrig at nasse på sin nostalgi, men giver også den nødvendige plads til selve historien. En fortælling om en ung knægt der bliver fanget mellem jagten på bekræftelse og konsekvenserne for selvsamme er godt skildret, og idéen med at vende tilbage til Falklandskrigen sideløbende giver et spændende modspil, hvor man pludselig ser det paradoksale i, at man dengang brugte landets kræfter udenrigs, når det var indenrigs, der for alvor var brug for dem.

Det kan godt være Meadows ikke er den mest innovative instruktør, men titlen som forstadsdramaets mester kan ingen tage fra ham. 4 store stjerner herfra.
This Is England