// Advarsel: IKKE Ringenes Herre! //

4.0
Peter Jackson er nok blevet en af de største Hollywood-instruktører til dags, men også mest pga. sin glimrende LOTR-trilogi. Siden da har han også forsøgt sig med King Kong, som jeg ser som en af hans svageste film nogensinde - det inkluderer også hans ældre film, og i denne omgang tager jeg fat på Bad Taste, som er hans første spillefilm. Filmen er af absolut lavbudget-klasse, tog 4 år at indspille (!) og emmer af lange strimler blod, splat og snot.

Historien er så bizar og mærkelig, som også er med til at gøre den ekstremt tynd. Vi befinder os for det meste ved Australiens kyst, hvor en lille by er blevet angrebet af nogle voldsomme aliens. De har imidlertid skiftet form, så de alle ligner en flok computernørder med blå skjorter, blå jeans og hvide sneakers. Regeringen sender derfor sit bedste squad til at undersøge sagen. De er selvfølgelig en flok idioter allesammen, men formår at slå nogle nørder (aliens) ihjel og finde frem til deres skjulested, en forladt villa som minder ufatteligt meget om Leatherfaces bosted (flere referencer til Texas Chain Saw fremkommer senere i filmen). Her opdager de at de fremmede aliens har slagtet hele den lille bys befolkning for at kunne starte en intergalaktisk fastfood-kæde med menneskeburgere osv. Derfra bliver der skruet op for blodet og ned for handlingen, den sidste halve time af filmen går med nedslagtning af aliens, som sprutter af grønt snot! Det er vidunderligt klamt!

Som du selv kan høre er der lysår mellem Bad Taste og LOTR, men man bliver faktisk godt nok underholdt, because this shit is so bad, that it's good! Det er den eneste måde jeg kan beskrive filmen på, skuespillerne er så ringe, at de er hylende morsomme at se på, effekterne bliver smurt ind i tykt teaterblod og monstrene er fuldstændig wrapped in i dårlige skumgummidragter. Alt dette afspejler selvfølgelig det pinligt lave budget, men også at Peter Jackson ikke har ønsket andet med filmen, og det er det, der gør den til en ret god film. For en gang skyld er det faktisk befriende at sidde og glo på en masse vold (som måske ikke ser alt for godt ud) i en film, som slet ikke tager sig selv seriøst.

OBS: SPOILER!

Jackson sørger dog også for en lille lækker detalje til sidst i filmen, hvor en af monsterudrydderne Derek (Peter Jackson selv) forbliver i villahuset, som også er et rumskib på vej hjem til alienplaneten, og gør sig klar til at nedslagte alle monstrene på planeten. Det vil han gøre med en motorsav og en meget læder-agtig-kødmaske, så kan I selv lægge to og to sammen.

OBS: SPOILER SLUT!

Alt i alt, en røvdårlig film, som også selv ved det, hvilket gør den til noget godt lort alligevel. Filmen er derfor et must for alle horrorfans. 4 ud af 6 snottede alienhoveder herfra!
Bad Taste