At Føle

5.0
I en fjern fremtid i Libria, har man udviklet "Prozium" en medicin der sprøjtes ind gennem halsen som lammer alle følelser, følelser til at græde eller følelser til at vise nogen form for sympati og for den sags skyld også empati. Mening med denne strategi skulle være at på den måde undvige uenigheder, så der ikke opstår nogen størrere krige eller mord. Agent Preston (Christian Bale) er en toptrænet i kampsport og til at dræbe, han har til opgave at uddryde alle frihedskæmpere og folk som ikke tager deres daglige Prozium. Men en dag glemmer Preston det selv, og han begynder at få smag for at føle, og det bliver nu snart en vane...

Om "Cubic" Fungere som underholdnings film, både ja og nej. Ikke siden Face/Off og Terminator har man set så veludført Action, men i Cubic går Kurt Wimmer og udforsker lidt mere. Ville verden egentligt være perfekt uden krig? og hvad skulle man ofre for at stoppe krige? og hvad i alverden skal folk som politibetjente og menige så lave?

Skuespiller besætning er simpelthen formidabel, Christian Bale spiller fantastisk som altid, og udfører nemlig en lige så uforglemmelig præstation som i "American Psycho" (Hvilken også kan stærkt anbefales). Dyster Magi og dybsindig tankegang krydret med noget af det bedste Action set på film siden Die Hard, Face/Off osv.

Fuldstændig uforglemmelig og genialt udtænkt, så ja Cubic er alt i alt en underholdnings film, men den har meget mere at byde på, og kan sagtens tåles at ses flere gange. Og jeg må da indrømme jeg kunne da godt overveje at få den ned fra hyllen til et gensyn.
Cubic